Out of the Blue(z)

Hans van der Grijp... (21-09-1951) Leadguitar/bluesharp/vocals
Sjimmie, zoals zijn bijnaam is is oprichter van de band. Sinds zijn vroege jeugd speelt hij gitaar, maar kan ook op toetsen, drums en de bluesharp aardig overweg. Speelde vroeger in Den Haag al in bands als Just We en the Sads. Blues zit in zijn bloed en het zal dan ook niemand verbazen dat de blues in veel nummers van de band is terug te vinden.
Wim Bemelman.... (26 -12-1948 - † 09-05-2018) Leadsinger
Bemel, zoals hij liefkozend genoemd werd was de Leidse verpersoonlijking van de grote Joe Cocker, zijn stem en zijn markante verschijning zorgden voor een sfeerbepalende act op elk podium . Zijn vertolking van het Cocker nummer "Unchain my Heart" is inmiddels in binnen- en buitenland een begrip geworden.
Op 9 mei 2018 moesten wij afscheid nemen van Wim, we missen hem enorm en zullen hem nooit vergeten.
Wim Doove.......... (16-07-1951) Rhythmguitar
Dolphi, heeft zijn bijnaam te danken aan zijn ontembare behoefte om op de meest onmogelijke momenten (watertemperatuur 12 graden) een zwembad in te duiken. Deze slaggitarist beschikt over een groot gevoel voor mooie, jazzy accoorden die prima passen bij de stijl van de band. Als geen ander is hij in staat de gezelligheid in de band te houden.
Frans van der Voort, (25-02-1949) Bassguitar
Bassie, zoals we hem noemen is een gelouterd bassist die in zijn muzikale leven zowel nationaal als internationaal furore heeft gemaakt met zijn Moonpiepers en Just4Fun. Op zijn zwarte Fender Jazz zorgt hij voor de ritmische drive van de band en op zijn schitterende contrabas laat hij geregeld de Leidse binnenstad meegenieten van een swingend stuk muziek
Marco Buyn ........(17-05-1967) Saxofoon/vocals
Toeterix, is de naam die Marco ten deel is gevallen omdat hij de daadwerkelijke Bard van Out of the Blue(z) is. Blazend op zijn sax zorgt hij voor de lekkere accenten die deze bluesband tot een geweldige band maken. En....wanneer hij af en toe naast het rietje blaast hangen we 'm voor een uurtje hoog in de boom.
Hans Zwetsloot, ...(28-05-1958) Drums

Hans zit al vanaf zijn vroege jeugd achter de ketels en trommelde er in binnen- en buitenland lustig op los. Op zijn drumkit is hij niet voor een gat te vangen en beheerst het hele muikale scala van fanfare tot hip-hop. Hij stond al eerder met Out of the Bluez op de planken, maar komt de formatie nu definitief versterken.
Esther van Wendel (19-06-1976) Singer
Es..... zoals ze al vlot genoemd werd is een bluezie, jazzie en swingende meid met een weergaloze stem die je kunt vergelijken met zangeressen als Bonnie Raitt, Susan Tedeshi en Beth Heart. Na in diverse groepen te hebben gezongen maakt zij vanaf oktober 2015 deel uit van Out of the Bluez waar ze in no time haar draai heeft gevonden.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

13.12 | 13:17

Helaas al weer een week geleden, maar wat hebben jullie er een geweldig feest van gemaakt in de QBus. Wij hopen dat jullie gauw weer ergens spelen.

...
04.12 | 16:07

Beste Out of the Bluezers,
Van harte gefeliciteerd met jullie 12 1/2 jarig jublileum. Wij hopen nog vaak van jullie te kunnen genieten zoals tijdens Woodstock

...
09.03 | 20:26
Home heeft ontvangen 8
25.08 | 16:59
Even voorstellen.... heeft ontvangen 3
Je vindt deze pagina leuk