Historie Out of the Blue(z)

Biografie

OUT OF THE BLUE(Z) is op 2e pinksterdag 2001 door gitarist Hans van der Grijp opgericht. De formatie bestond in eerste instantie uit Hans van der Grijp sologitaar, Wim Bemelman zang, Wim Doove slaggitaar, Jan Verstegen (Shoes.....en basgitaar) en Sander Pardon drums.
Na eerste optredens in kasteel Oud Wassenaar, Koetshuis de Burght en de Stadsgehoorzaal in Leiden nam het aantal optredens gestaag toe. In 2004 verlieten Jan Versteegen en Sander Pardon de band en werden vervangen door Frans van der Voort, basgitaar en Henk Doove, drums. Diezelfde avond nog meldde saxofonist Marco Buyn zich en werd direct ingelijfd. Kort daarna kwam ook Ingeborg van der Vecht de formatie versterken als zangeres.
Vanaf dat moment is er veelvuldig opgetreden in binnen en buitenland. Zo word er vaak in de Leidse regio gespeeld, maar ook wordt de band geregeld gevraagd in de rest van Nederland (o.a. Ermelo, Brielle, Dronten, Lelystad) en toert de band nog steeds jaarlijks door Spanje en Frankrijk,
Tijdens het jaarlijks terugkerende Propop festival (OUT OF THE BLUE(Z) is de band die de meeste optredens verzorgde tijdens alle jaren PROPOP) trad de band onder meer op met o.a. Andy Tielman, ZZ en de Maskers, Harry Slinger, Peter Koelewijn, Ben Cramer, de Shoes, Alderliefste, Trafassie en vele anderen. Een van de hoogtepunten was het concert tijdens de Bluesnight in de Waag in Leiden, waar de band die avond met blueslegende Nikko Cristiansen en zijn Livin Blues de avond vulden. Een ander hoogtepunt was het benefietconcert samen met onze vrienden van zang- en muziek-vereniging de Sleutels uit Leiden. Deze muziekvereniging voor mensen met een beperking ontbeerde het geld om behoorlijke instrumenten te kopen zodat de band besloot een gezamelijk optreden met hen te gaan verzorgen om geld binnen te halen.
Ter gelegenheid van dit feest nam de band zijn eerste cd "Lie down with the Blues" op. Ook de opbrengst van deze cd werd ter beschikking gesteld van de Sleutels.
De verkoop van de cd nam zo'n vlucht dat Out of the Blue(z) al op de dag van het optreden een "gouden plaat" kreeg uitgereikt door Leids sportcorifee en gemeenteraadslid Aad van der Luit.
Inmiddels heeft de band een 2e cd uitgebracht "Out of the Blue(s)".
 
 
Beschrijving
De meest ondernemende "bluesband in the land" staat voor spetterende rock en meeslepende blues
 
Motivatie van de band
Altijd en alleen maar plezier hebben in het muziek maken waardoor er tussen de bandleden een erg hechte vriendschap is ontstaan, en ze de bijnaam "Band of Brothers" kregen.
 
Deze artiesten vinden we o.a. ook goed...
Gary Moore, BB King, Jimi Hendrix, Joe Cocker, Poppa Chubby, Stevie Ray Vaughn en vele vele anderen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

13.12 | 13:17

Helaas al weer een week geleden, maar wat hebben jullie er een geweldig feest van gemaakt in de QBus. Wij hopen dat jullie gauw weer ergens spelen.

...
04.12 | 16:07

Beste Out of the Bluezers,
Van harte gefeliciteerd met jullie 12 1/2 jarig jublileum. Wij hopen nog vaak van jullie te kunnen genieten zoals tijdens Woodstock

...
09.03 | 20:26
Home heeft ontvangen 8
25.08 | 16:59
Even voorstellen.... heeft ontvangen 3
Je vindt deze pagina leuk