BLUEZ NEWS

2015...................

In de PIJPLIJN 2015....

Zaterdag, 28 maart ...
SEA BOTTOM JAZZFESTIVAL, LELYSTAD

28 mei        Tour Costa Brava, Spanje
29 mei         Camping Ileo Mateo, L'éscala Spanje
30 mei         Octopus Music Bar,  L'éscala Spanje
31 mei         Cafe Dell Arte,  L'éscala Spanje
1 juni           Casa di Buijnyos,  L'éscala Spanje
5 juli           Woodstock op het water, Leiden
12 juli         Bungalowpark KVM, LelystadOUT OF THE BLUE(Z) bij DIOK te gast

zaterdag 29 november 2014
aanvang 17.00
dus..........komen !!!!!!!


Out of the Bluez in Dronten

OUT OF THE BLUEZ   

 

 Mixed Friday-5 Toernooi 

(met invites)  op 

Golfresidentie  Dronten.

Het beloofd een geweldige, swingende avond te worden temeer omdat  zoals bekend OUT OF THE BLUEZ met een fantastische handicap (-10) speelt want:

-     Bemel zingt zoals gewoonlijk overal een “hole” in,

-     Marco kortgeleden zijn SVB (Sax Vaardigheids Bewijs) 

      heeft gehaald,

-     Bassie van de heeeele lange klappen is,

-     Dolphi zich aan het specialiseren is in het putten van

      prachtige blues chords

-     Boemboem zijn ritmes tegenwoordig op de afslagplaats

      oefent, en

-     Sjimmie zijn licks speelt alsof hij alleen maar holes in one

      slaat

  

Wij zijn er klaar voor.................en met ons Joe Cocker, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughn, Elvis Presley en vele, vele anderen....................

 

 


 

Het laatste nieuws

woodstock op het water  
vandaag 5 juli 2014

AFGELAST

Morgenochtend beslissing over de 2e dag (6 juli 2014)


Legendarisch Leids
met
Just for fun,
Second Floor
en
"OUT OF THE BLUEZ "

Zaterdag 7 december 2013

Meer informatie:
locatie:         Q-Bus
adres:           Uiterstegracht 142, Leiden
entree:         10 euro
zaal open:     19:30
aanvang:       20:00
reserveren:   06 - 42 96 71 77


Zaterdag 7 december is het tijd voor LEGENDARISCH LEIDS
Na het voorprogramma met daarin Just4fun is het de beurt aan Second Floor. De avond wordt afgesloten door OUT OF THE BLUEZ, de voormalige BCL Bluesband bestaande uit Hans van der Grijp, sologitaar, Wim Bemelman, zang, Wim Doove, slaggitaar, Frans van der Voort, basgitaar, Marco Buijn, sax en Henk Doove, drums.
Op deze -geheid geweldig muzikale- feestavond bent u vanaf 19:30 van harte welkom in De QBUS, Uiterstegracht 142 in Leiden.
Parkeren kunt u in de Albert Heijngarage daar vandaan is het 1 minuut lopen naar het podium.


Vanaf 1 november 2013 gaat de naam van de band veranderen in 
OUT OF THE BLUE(Z)

Deze naamsverandering is het gevolg van het feit dat menigeen -ten onrechte- verondersteld dat de band onderdeel van de Business Club Leiden is en dat afspraken en reserveringen via de BCL gedaan moesten worden. 
Uiteraard is er een duidelijke link naar de Business Club 
-immers daar is de band ontstaan- maar de band heeft  er  ( om misverstanden te voorkomen) toch  voor gekozen zijn naam te veranderen.
OUT OF THE BLUE(Z) staat voor "zomaar uit het niets, onvoorspelbaar, plotseling......en met een vette knipoog naar de muziek van de band -Blues en  Rock - is het daarom een aansprekende en toepasselijke naam voor onze band.
De eerste keer dat de band onder de nieuwe naam te zien en te horen is zal zijn op 7 december 2013 in de Qbus in Leiden.
Natuurlijk kun je de website van de band nu ook openen door op www.outofthebluez.nl te klikken, maar ook www.bclbluesband.nl linkt gewoon door naar de site van de band

MEGA BRAND BIJ VLIKO

Maandagavond 19 augustus 2013 Oefenavond

Een gewone geplande oefenavond van de band in onze schitterende oefenlocatie aan de Achthovenerweg in Leiderdorp.
Aanvang 19.30......echter.....Marco is helaas verhindert door drukke werkzaamheden en Wim (Dolphi) is nog druk bezig met de verhuizing van dochter, schoonzoon en kleinkindjes. Kortom....oefenavond vervalt.
Maar dan om ong. 20.00 breekt er op het terrein van VLIKO (25 meter pal voor onze oefenruimte) een megabrand uit.

klik op deze link:Moraal van het verhaal.....als wij gewoon hadden gaan oefenen hadden we er middenin gezeten.
Het heeft al met al helemaal niets gescheeld of de instrumenten en installaties en de oefenruimte van de band waren ook in rook opgegaan.
Maar gelukkig is alles (tot nu toe) goed afgelopen.
We kunnen in ieder geval vandaag en w.s. morgen niet bij bij onze spullen komen.
Naar verwachting zal het vreselijk stinken, maar zijn onze spullen in tact.

Zaterdag 10 augustus 2013 Aanvang 21.00 uur

Swingende  avond met meeslepende blues en spetterende rock..

De BCL Bluesband speelt...... Jimi Hendrix, Joe Cocker, Stevie Ray Vaughn, Blues Brothers, Elvis Presley, Gary Moore en vele, vele anderen.

DIT MAG JE NIET MISSEN !!!!!!Bar-Restaurant de Paalhoeve
Recreatiecentrum de Paalberg,
Drieerweg 125
3852 MA Ermelo

Programma WOODSTOCK OP HET WATER


Hierbij de site van Woodstock op het water met daarop de programma's voor 6 en 7 juli 2013 en veel meer wetenswaardigheden......,.
Regel een lekkere plek bij een van de geweldige dranklokalen en geniet van veel...heel veel goede muziek uit 1969.


Woodstock on water


Zondag, 7 juli 2013 varen de boten van de Leidse Rederij  met daarop verschillende bands een vaste route langs bekende horecagelegenheden in de binnenstad van Leiden. Op een van die boten speelt natuurlijk de BCL Bluesband. De bedoeling is om het Woodstock gevoel en de geweldige muziek uit die tijd (1969) te laten herleven, het gaat dus een feest worden. Uiteraard mogen dan Jimi Hendrix en Joe Cocker niet ontbreken, maar ook Carlos Santana,en Creedence Clearwater Revival zullen van de partij zijn................dus, zonder de BCL Bluesband geen Woodstock  on water 2013 !!
aanvang 14.00 uur

Gouden Pet Festival 2013

Op zondag 30 juni vindt in het hart van de mooie Leidse binnenstad weer De Gouden Pet plaats, een van de grotere straatmuziekfestivals van Nederland. Zoals voorgaande jaren zal er weer een breed scala aan artiesten optreden. Van close harmony-koren en troubadours tot al dan niet akoestische rockbands en smartlappenzangers. Zij zullen hun muziek ten gehore brengen in de omgeving van de Hooglandse kerk. De betere amateurs,  maar ook semiprofessionele artiesten doen hun opwachting rond het Hooglandse kerkplein.

Vanaf 13.00 uur vertonen de deelnemers hun kunsten op verschillende speelplekken. 1 dag, 18 podia en 36 acts.  De acts worden beoordeeld door een deskundige jury. De jury beoordeelt natuurlijk op muzikaal kunnen maar ook op originaliteit en presentatie. De  BCL Bluesband  zal vanaf 16.00 uur de finale op het hoofdpodium aan het Hooglandse Kerkplein  in een aantal sessies  muzikaal  begeleiden

 


Out of the Blue(s) Tour 2013


24 t/m 29 mei zal de jaarlijkse BCL Bluesband Tour naar Spanje weer plaatsvinden.
Vrijdagavond zal de BCL Blues Band Bus weer afreizen naar de Costa Brava waar 4 optredens worden verzorgd.
Na aankomst zaterdagochtend en een paar uur slapen speelt de band als eerste in de gerenommeerde Red Pepper Bar op de Playa Riells aan de boulevard van L'escala.
Zondag 26 mei treed de band op in de oude binnenstad op het plein voor het beroemde  Cafe dell Arte aan het C. Calvari in L'escala.
Maandagavond staat de band op een fantastisch podium op het strand van San Pere Pescador. Met de zee op nog geen 50 meter in het zicht speelt de band in de Marlin Beach Bar . Direct achter Camping Aquarius gelegen verwacht de bar een enorme opkomst dus dat beloofd wat....
Het laatste optreden zal het bekende (besloten) optreden zijn in Bar Casa de Buynos in L'escala.  Buiten een lekker stuk akoestische muziek zal de avond omlijst worden door een Indisch buffet.
Het mag duidelijk zijn....WIJ HEBBEN D'R ZIN AN !!!SPLINTERNIEUWE OEFENRUIMTE........


Nadat Huschka Safety Services te kennen had gegeven de oefenruimte van de band zelf te willen gaan gebruiken ontstond er een groot probleem........waar moest de band gaan oefenen?
Uit het niets was daar Rob Nell van het gelijknamige Elektrotechnisch Installatiebureau  in Leiderdorp die de band uit de brand hielp.
Hij heeft in zijn bedrijfspand  een schitterende grote ruimte van 8 x 8 meter ter beschikking gesteld.
De oefenruimte is ingericht met keuken, ijskast, magnetron, beerthender, senseo en een heel relaxte zithoek.
Oefenen was altijd al leuk, maar Rob heeft er met deze ruimte een geweldig feest van gemaakt.
Rob namens de hele band vreselijk bedankt voor deze ruimte, klasse !!!!!
Eerdaags verschijnt er hier een fotoverslag van de oefenruimte.

14-01-2013


Nu al 10.000 keer bekeken !!40-jarig huwelijksfeest Hans en Anke van der Grijp op 28-12-2012.


Op 28 december 2012 waren sologitarist Hans van der Grijp en zijn vrouw Anke 40 jaar getrouwd. Dit werd 's-avonds vet gevierd in de thuisbasis van de BCL Bluesband, Koetshuis de Burght in Leiden.
Uiteraard speelde de band zelf en maakte zoals vanouds weer een lekker rock/bluessfeertje. Maar er was meer.....een gastoptreden van bluesgitarist Cor die uit de gitaar van Hans geluiden wist te toveren waarvan Hans niet wist dat ze er in zaten en.....vreselijk lekker kon zingen (Bemel....onze baan staat op de tocht wahahaaaa).
Cor's versie van Still got the blues was geweldig.
Als extra verrassing was er een optreden van een nieuwe meidengroep The Five Tops. Deze vrouwen (van de bandleden) brachten samen met de band een geweldige persiflage ten gehore van het lijflied van de band The Hoochie Goochie man.
Het slotnummer werd vertolkt door Nel van Winkelhof die een prachtig nummer zong over de al ruim 35 bestaande vriendschap met Hans en Anke.
Hoogtepunt van de avond was echter het spontane optreden van de 4 kleinkinderen van Hans en Ank, Isa, Jurre, Sam en Anna,  die zonder enige schroom met 4 mikes op het podium het geweldig nummer AI SE EU TE PEGO van Michel Telo zongen.
Al met al een geweldig feest met geweldige muziek.

2 december 2012www.bclbluesband.com


5000 x keer bekeken


Dubbel feest in Koetshuis de Burght


Tijdens de veiling die gehouden werd op 23 september 2012 in Koetshuis de Burght (in het kader van het benefietconcert van de band voor de Stichting Bikkel Anne (Britt Abrahams) kocht Marco (Toeterix) een champagneontbijt voor 10 personen. Gelijk bood hij aan om dit samen met de bandvrouwen eens uitgebreid te gaan vieren.
Frans (Bassie) bood aan de laatste benodigde plaatsen te sponsoren zodat de band met vrouwen gisterochtend om 11.00 uur al aan de champagne hing.
Het toeval wilde dat Connie Doove de vrouw van Dolphi op dezelfde dag 60 werd hetgeen ...hoe is het mogelijk...ook in het Koetshuis de Burght werd gevierd.
Moraal van het verhaal....vanaf 11.00 uur feest totdat iedereen om 17.00 uur weer huiswaarts liep, rolde waggelde 
Geweldige dag met erg veel lol. (bekijk alle foto's).

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

13.12 | 13:17

Helaas al weer een week geleden, maar wat hebben jullie er een geweldig feest van gemaakt in de QBus. Wij hopen dat jullie gauw weer ergens spelen.

...
04.12 | 16:07

Beste Out of the Bluezers,
Van harte gefeliciteerd met jullie 12 1/2 jarig jublileum. Wij hopen nog vaak van jullie te kunnen genieten zoals tijdens Woodstock

...
09.03 | 20:26
Home heeft ontvangen 8
25.08 | 16:59
Even voorstellen.... heeft ontvangen 3
Je vindt deze pagina leuk